Russland:

Ny dagsrekord for dødsfall

Russland noterte seg tirsdag for nok en dagsrekord i antall dødsfall fra coronaviruset, og presset på helsevesenet øker.

Leningrad-stasjonen i Moskva desinfiseres mens coronasmitten øker i Russland. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko Jr / AP / NTB
Leningrad-stasjonen i Moskva desinfiseres mens coronasmitten øker i Russland. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko Jr / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene meldte om 1.015 nye dødsfall siste døgn, og dermed har dødstallet økt nesten hver eneste dag de siste ukene. Totalt er det kommet opp i 225.325, det høyeste i Europa. Det ble også registrert 33.740 nye smittede.

Myndighetene har hittil utelukket en ny nedstengning som den i fjor som rammet økonomien og oppslutningen om president Vladimir Putin.

Men visestatsminister Tatjana Golikova foreslår en hjemmeuke fra 30. oktober for å bremse den kraftige smittebølgen.

Treg vaksinering av en vaksineskeptisk befolkning, en slapp holdning til tiltakene som er innført, og myndighetenes motvilje mot nedstengninger ligger bak smitteøkningen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer