Frankrike

Ny coronavariant ble ikke fanget opp av vanlige tester

En ny variant av coronaviruset er oppdaget i Bretagne-regionen vest i Frankrike. Mutasjonen er vanskeligere å fange opp ved testing, opplyser myndighetene.

Gensekvensering av prøver ved Pasteur-instituttet i Paris bekrefter at det dreier seg om en hittil ukjent koronavariant. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Gensekvensering av prøver ved Pasteur-instituttet i Paris bekrefter at det dreier seg om en hittil ukjent koronavariant. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Helsemyndighetene gransker fremdeles den nye varianten, men inntil videre ser det ikke ut til at den er mer smittsom eller gir mer alvorlige symptomer enn andre koronavarianter.

Det var en sykehusbiolog i byen Lannion som slo alarm om mutasjonen etter å ha studert titalls nylige dødsfall, opplyser direktøren for den regionale helsetjenesten ARS, Stephane Mulliez.

Sju av pasientene hadde klassiske koronasymptomer, selv om de hadde negative PCR-tester. Slike tester fra nese og munn er vanligvis høyst presise. Ytterligere testing av blod og slim fra lenger ned i luftveiene, bekreftet at pasientene hadde covid-19. Samtlige var eldre med underliggende sykdommer.

Trapper opp testing

Gensekvensering av prøver ved Pasteur-instituttet i Paris bekrefter at det dreier seg om en hittil ukjent koronavariant. Testing og sporing er trappet opp for å avklare om mutasjonen har spredd seg til andre regioner i Frankrike, sa Mulliez på en pressekonferanse tirsdag.

Ettersom den franske mutasjonen er vanskeligere å påvise, har ARS satt varianten på WHOs liste over koronavarianter under gransking. Inntil videre regnes den ikke for å være urovekkende nok til å plasseres i samme kategori som tre mer velkjente mutasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer