PFIZER:

Ny coronamedisin kan redusere risiko for dødsfall med nesten 90 prosent

Pfizer har utviklet en eksperimentell coronamedisin som angivelig kan redusere risikoen for dødsfall og sykehusinnleggelser med nesten 90 prosent.

Illustrasjonsfoto av Pfizer-logo: Mark Lennihan / AP / NTB
Illustrasjonsfoto av Pfizer-logo: Mark Lennihan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den antivirale medisinen kommer i form av en pille. Foreløpige tall fra testingen av medisinen ble presentert fredag.

Pasienter som tok medisinen, i kombinasjon med et annet antiviralt medikament, hadde en 89 prosent lavere risiko for sykehusinnleggelse eller død etter én måned. Nedgangen ble målt i forhold til pasienter som i stedet fikk placebo.

Av dem som tok den nye medisinen, var det ingen som døde, og under 1 prosent måtte legges inn på sykehus. Til sammen deltok 775 voksne mennesker i testen.

Pfizer ber nå om godkjenning av medisinen i USA så raskt som mulig. En beslutning kan bli tatt i løpet av noen uker eller måneder.

Legemiddelprodusenten Merck har allerede fått godkjent en pille mot covid-19 i Storbritannia. Selskapet opplyste i starten av oktober at denne medisinen kan halvere risikoen for sykehusinnleggelse og død.

(NTB)

IKKE SVAR: Her blir justisminister Nick Hækkerup tatt på fersken idet han ber statsminister Mette Frederiksen om å unngå å svare på journalistens spørsmål. Video: Ritzau Scanpix. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer