Brannfolk forsøker å redde en bolig fra den såkalte Getty-brannen som brøt ut før daggry mandag utenfor Los Angeles. Foto: Christian Monterrosa / AP / NTB scanpix
Brannfolk forsøker å redde en bolig fra den såkalte Getty-brannen som brøt ut før daggry mandag utenfor Los Angeles. Foto: Christian Monterrosa / AP / NTB scanpix Vis mer

Ny brann utenfor Los Angeles

Skogbrannen som raser vest for Los Angeles, har lagt rundt 6.000 mål i aske, men er nå i ferd med å avta.

Publisert

Også flere andre steder i California raser det skogbranner, og kraftig vind gjør det vanskelig å få kontroll over flammene.

10.000 boliger og forretningsbygg fikk opprinnelig ordre om å evakuere som følge av brannen i Los Angeles, men ifølge byens borgermester, Eric Garcetti, har flere nå fått tillatelse til å flytte tilbake.

Flere bolighus har gått opp i flammer, men myndighetene har ennå ikke oversikt over hvor mange. Det er heller ikke kjent hvordan brannen oppsto.

Brannmannskapene har stått overfor tøffe valg om hvilke hus de skulle forsøke å berge, forteller brannsjefen i Los Angeles, Ralph Terrazas.

Blant dem som måtte flykte fra sine hjem, var flere Hollywood-kjendiser, inkludert Arnold Schwarzenegger, skriver USA Today.

– Ikke nøl om du befinner deg i evakueringsområdet, kom deg vekk. Jeg er takknemlig for at vi har de beste brannmannskapene i verden. De er de virkelige actionheltene som møter fare for å beskytte sine landsmenn, tvitrer Schwarzenegger.

«Sex and the City»-stjernen Kristin Davis og basketstjernen LeBron James er også evakuert, og det samme er skuespilleren Ryan Phillippe.

Flere millioner mennesker var uten strøm i California mandag, fordi elektrisitetsselskapene stengte av forsyningen for å hindre at nye branner oppsto.

Pacific Gas & Electric Co. medgir at deres kraftlinjer trolig utløste to branner i San Francisco Bay-området i helga.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.