Ny bok om brevveksling mellom Trump og Kim: - Fantasifilm

En ny bok avdekker korrespondansen mellom Donald Trump og Kim Jong-un. Sistnevnte beskriver forholdet mellom de to lederne som en «fantasifilm»

Tonen har ikke alltid vært god mellom Kim Jong-un og Donald Trump. En ny bok skal gi innblikk i brevvekslingen mellom de to lederne. Arkivfoto: Evan Vucci/AP/NTB Scanpix
Tonen har ikke alltid vært god mellom Kim Jong-un og Donald Trump. En ny bok skal gi innblikk i brevvekslingen mellom de to lederne. Arkivfoto: Evan Vucci/AP/NTB Scanpix Vis mer

Det personlige forholdet mellom USAs president og Nord-Koreas leder har vært en viktig drivkraft for det diplomatiske forholdet mellom de to landene de siste årene. Det har vært preget av både gjensidige trusler og fornærmelser og en kjærlighetserklæring fra Trumps side.

I arbeidet med en ny bok har gravejournalist Bob Woodward – som sammen med Carl Bernstein avslørte Watergate-skandalen for snart et halvt århundre siden – fått innsyn i 25 brev som ikke har vært offentlig kjent før, skriver forleggeren Simon & Schuster.

Boken har fått tittelen «Rage» (Raseri) og omtales som en oppfølger til «Fear» (Frykt) fra 2018. Den gangen viderebrakte Woodward krass kritikk mot Donald Trump fra en rekke av presidentens nærmeste medarbeidere.

– Vakre brev

Forhandlingene mellom USA og Nord-Korea har gått i stå, og det har kommet lite konkret ut av de tre møtene Kim og Trump har hatt, men sistnevnte bedyrer at han stadig får «veldig vakre» og «utmerkede» brev fra sin motpart på den andre siden av Stillehavet.

– Vi ble forelsket, sa Trump på et massemøte noen måneder etter toppmøtet med Kim i Singapore sommeren 2018. Ut fra brevene Woodward har fått tilgang til, har begeistringen vært gjensidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer