Bevegelsene øker i fjellpartiet Veslemannen i Rauma. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bevegelsene øker i fjellpartiet Veslemannen i Rauma. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Rekordhastigheter i fjellpartiet Veslemannen

NVE: Veslemannen beveger seg nær 70 centimeter i døgnet

Etter mye nedbør i natt har bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen i Rauma mer enn doblet seg siden onsdag. Fjellpartiet beveger seg nå 70 centimeter i døgnet.

Publisert

Det ustabile fjellpartiet beveger seg nå 60 til 70 centimeter i døgnet i den øvre og midtre delen, mens bevegelsene er på 40 centimeter per døgn i den nedre delen, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Sivilforsvaret har registrert mange steinsprang i forbindelse med at bevegelsene økte fra klokken 1.30 i natt. Det er meldt mer nedbør utover dagen. Det er nå 0 grader på Mannen, og noe av nedbøren kommer som snø, opplyste NVE torsdag formiddag.

Onsdag kveld var bevegelsene på om lag 15 centimeter i døgnet i nedre del og rundt 30 centimeter i øvre del.

Farenivået for Veslemannen har vært oppjustert til rødt, som er høyeste nivå, siden fredag 30. august. Beboerne under fjellpartiet ble da evakuert for 16. gang. Bevegelsene i fjellet har økt jevnt i den påfølgende uka.

Ingen tog får passere i området som følge av rasfaren, og Raumabanen er stengt for trafikk mellom Bjorli og Åndalsnes, opplyser Bane Nor.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.