NTB: Disse bedriftene får lønnsstøtte

Regjeringen og partene er enige om en lønnsstøtteordning, erfarer NTB. Bedrifter med et omsetningsfall på 20 prosent kan få inntil 30.000 kroner per ansatt.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har vært i flere møter med NHO-sjef Ole Erik Almelid, administrerende direktør i Virke Ivar Horneland Kristensen og LO-leder Peggy Hessen Følsvik om lønnsstøtteordningen. Foto: Terje Bendiksby/NTB
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har vært i flere møter med NHO-sjef Ole Erik Almelid, administrerende direktør i Virke Ivar Horneland Kristensen og LO-leder Peggy Hessen Følsvik om lønnsstøtteordningen. Foto: Terje Bendiksby/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Partene i arbeidslivet har denne uken sittet i forhandlinger med regjeringen om en lenge etterlyst lønnsstøtteordning til kriserammede bedrifter, hvor målet er å unngå permitteringer.

Det er fortsatt uklart om partene vil slutte seg til ordningen regjeringen skal legge fram klokken 18.30 i kveld. Etter det NTB kjenner til, jobbes det fortsatt med de siste detaljene, men slik ser skissen ut sent fredag ettermiddag:

Slik blir ordningen

  • Støtten utbetales til virksomheter som kan dokumentere et omsetningsfall på minst 20 prosent på grunn av strenge smittevernregler.
  • Hver virksomhet kan få inntil 30.000 kroner i støtte per ansatt per måned. Beløpet tilpasses etter hvor stort omsetningsfall hver virksomhet har.
  • Det minste en virksomhet kan få utbetalt, er 3.000 kroner per ansatt per måned.
  • Hver virksomhet kan maksimalt få 45 millioner kroner i støtte fra ordningen.
  • Virksomheter som mottar støtte, får støtte for alle sine ansatte. Ordningen gjelder også for lærlinger. Det er en egen sats for disse.

Virkning fra 1. desember

Ordningen får virkning fra 1. desember og vil i første omgang gjelde ut januar 2022. Hvis de strenge smitteverntiltakene vedvarer, kan det bli aktuelt å forlenge lønnsstøtten med én måned, det vil si ut februar 2022.

Etter det NTB erfarer, ligger det et krav om permitteringsforbud i ordningen. En bedrift som mottar lønnsstøtte, kan ikke permittere ansatte i perioden de mottar støtten.

Flere bedrifter, blant dem hotellkjeden Scandic, har allerede sendt ut permitteringsvarsler til sine ansatte før jul.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik kommer med en tydelig oppfordring til disse:

– Trekk tilbake permitteringsvarslene. Ta i stedet i bruk ordningen med lønnsstøtte og hold folk i arbeid der det er mulig, sier Følsvik til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer