NSM-direktør: Krisen kan ramme i morgen

Den sikkerhetspolitiske situasjonen vi lever i, preger programmet når Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) holder sikkerhetskonferanse i Oslo denne uken.

Direktør Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener det siste året har vist oss at det utenkelige faktisk kan skje. Arkivfoto: Beate Oma Dahle / NTB
Direktør Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener det siste året har vist oss at det utenkelige faktisk kan skje. Arkivfoto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det siste året har vært uforutsigbart, uvirkelig – og det har vist at det utenkelige faktisk kan skje, sier NSM-direktør Sofie Nystrøm i forkant av sikkerhetskonferansen.

Hun peker blant annet på droner, spionanklager, mulige sabotasjeforsøk utenfor våre farvann og krig i Ukraina.

– Det er et tidsskille. Vi kan ikke planlegge for en hendelse, vi må planlegge for et verste fall-scenario. Krisen kan ramme i morgen, sier Nystrøm.

Bare i fjor opplevde Norge nær 50 saker om sikkerhetstruende oppkjøp – om lag to tredjedeler har tilknytning til Russland og Kina.

– Fremmede aktører investerer og kjøper seg inn i norske virksomheter og eiendom for å få sensitiv informasjon og skaffe seg strategisk viktig teknologi, sier NSM -direktøren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer