NRK varsler Sophie Elise-debatt

Hva er galt med at Sophie Elise fronter NRK? spør «Debatten»-programleder Fredrik Solvang, som varsler debatt om saken i sendingen torsdag kveld.

Sophie Elise har vært i vinden den siste uken. Torsdag kveld blir den 28 år gamle influenseren tema hos Fredrik Solvang i «Debatten» på NRK. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sophie Elise har vært i vinden den siste uken. Torsdag kveld blir den 28 år gamle influenseren tema hos Fredrik Solvang i «Debatten» på NRK. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har det stormet rundt Sofie Steen Isachsen (28), kjent som Sophie Elise.

Forrige søndag publiserte 28-åringen et bilde av seg selv og en annen influenser på Instagram. Bildet viser de to sammen foran et speil. Den andre influenseren holder en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

«Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sto det i teksten under bildet. Posten ble slettet etter kort tid.

I torsdagens «Debatten» på NRK skal saken drøftes, melder programleder Fredrik Solvang på Instagram. Det skriver Dagbladet som omtalte saken først.

I NRK-podkasten "Sophie og Fetisha" bryter Sophie Elise Isachsen tausheten om kritikken hun og NRK har fått den siste uka. Video/lyd: NRK Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

«Vi trenger din hjelp! Hvem bør stå overfor kringskastingssjefen og si hva som er galt med at Sophie Elise fronter NRK?» skriver Solvang, og legger til:

«De som bare mener SE er dum, trenger vi ikke. Heller ikke de som bare mener NRK burde vært som det alltid var. Skjønner?»

Sophie Elise brøt tausheten i siste episode av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha» tidligere torsdag morgen. Der snakket hun om kritikken hun og NRK har fått den siste uken.

- Jeg vet at man lytter på denne podkasten og tenker «hva kommer hun til å si, kommer hun til å kommentere det?». Og da er mitt svar på det nei.

- Jeg er dritsliten, og det er ikke rett nå. Det føles litt som om jeg har blitt kastet rundt i en tørketrommel i en uke. Jeg vil ikke, jeg gidder ikke.

I en undersøkelse utført av Infact for Journalisten kom det onsdag frem at under 10 prosent mener samarbeidet mellom NRK og influenseren kan fortsette som før. 37,9 prosent av de svarede mener bråket rundt Sophie Elise har svekket deres tillit til NRK.

Kringkastingsrådet har fått over 3.600 klager i kjølvannet av bildet, som ble slettet kort tid etter at det ble lagt ut. Både NTB og flere andre medier har forsøkt å komme i kontakt med influenseren.

(©NTB)

Mer om