NRK-lisensen øker likevel

Men NRK varlser uansett kutt i antall årsverk.

(upublisert) Opprettet
I neste års statsbudsjett øker NRK-lisensen med 25 kroner, mens regjeringspartiene opprinnelig ville fryse lisensen på dagens nivå. Likevel varsler rikskringkastingen kutt i antall årsverk.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) fikk heller ikke gjennomslag for en rekke av de andre grepene hun foreslo.

– Jeg registrerer at det ikke har blitt kutt i noe av det vi har foreslått, men det har blitt reversert noen kutt. Det er til å leve med, sier hun til Dagsavisen.

Forslaget om å la NRK-lisensen stå urørt ville ifølge rikskringkastingen ført til kostnadsreduksjoner på 300 millioner kroner. NRK ba om 73 kroner i økning. 2015-budsjettet betyr fortsatt kutt for NRK.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at økt lisens med 25 kroner vil føre til 50 millioner kroner mer enn det regjeringspartiene ville gi NRK. Det tilsier en økning på under 1 prosent.

– Denne økningen er antakelig den laveste noensinne. Våre utfordringer neste år blir ikke vesentlig endret, og det endrer ikke vårt behov for å redusere antall årsverk, sier han.

Behovet for å kutte 100 helårsverk betyr i realiteten at nær 200 årsverk må bort, siden ikke alle slutter i januar og sikrer en helårseffekt.

– Dette påvirker vår evne til å lage nye ting, sier Eriksen. (©NTB)

Er det greit med en liten økning? Skriv din mening i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.