NRK flytter distriktssendingene. Her erIngvild Bryn og Jon Gelius i Dagsrevyen-studioet.
NRK flytter distriktssendingene. Her erIngvild Bryn og Jon Gelius i Dagsrevyen-studioet. Vis mer

NRK flytter distriktssendingene

NRK varsler endringer i sendeskjemaet. Blant annet flyttes distriktssendingene til etter Dagsrevyen i et forsøk på å nå ut til flere seere.

Publisert

– Vi vet at nyheter og innhold fra distriktene er attraktivt innhold for NRK1-seerne. Ved å flytte distriktssendingene til beste sendetid vil vi nå langt flere seere, og vi vil løse distriktsoppdraget vårt enda bedre, sier distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien.

Endringene trer i kraft i 2020.

I tillegg skal distriktsprogrammet «Norge nå» kuttes. I stedet skal det utvikles et nytt program som skal dekke hele Norge.

– «Norge nå» var planlagt for to år og sendes ut 2019. Det nye programmet skal sendes på NRK1 fra våren 2020, opplyser Lillelien.

NRK besluttet i 2017 å legge om distriktssendingene til flere, men kortere sendinger. I 2018 måtte rikskringkasteren imidlertid gjeninnføre lengre sendinger etter massiv kritikk fra misfornøyde seere.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.