NRK flytter distriktssendingene

NRK varsler endringer i sendeskjemaet. Blant annet flyttes distriktssendingene til etter Dagsrevyen i et forsøk på å nå ut til flere seere.

NRK flytter distriktssendingene. Her erIngvild Bryn og Jon Gelius i Dagsrevyen-studioet.
NRK flytter distriktssendingene. Her erIngvild Bryn og Jon Gelius i Dagsrevyen-studioet. Vis mer
Publisert

– Vi vet at nyheter og innhold fra distriktene er attraktivt innhold for NRK1-seerne. Ved å flytte distriktssendingene til beste sendetid vil vi nå langt flere seere, og vi vil løse distriktsoppdraget vårt enda bedre, sier distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien.

Endringene trer i kraft i 2020.

I tillegg skal distriktsprogrammet «Norge nå» kuttes. I stedet skal det utvikles et nytt program som skal dekke hele Norge.

– «Norge nå» var planlagt for to år og sendes ut 2019. Det nye programmet skal sendes på NRK1 fra våren 2020, opplyser Lillelien.

NRK besluttet i 2017 å legge om distriktssendingene til flere, men kortere sendinger. I 2018 måtte rikskringkasteren imidlertid gjeninnføre lengre sendinger etter massiv kritikk fra misfornøyde seere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer