NRK, FHI og Røde Kors topper årets omdømmeliste

Folkehelseinstituttet (FH) har fått Omdømmeprisen for 2021. Samtidig troner NRK og Norges Røde Kors også høyt på den årvisse målingen.

Folkehelseinstituttet får Omdømmeprisen for 2021 etter å ha forbedret sitt omdømme blant befolkningen betydelig under koronapandemien. Her representert ved direktør Camilla Stoltenberg. Arkivfoto: Martin Solhaug Standal / NTB
Folkehelseinstituttet får Omdømmeprisen for 2021 etter å ha forbedret sitt omdømme blant befolkningen betydelig under koronapandemien. Her representert ved direktør Camilla Stoltenberg. Arkivfoto: Martin Solhaug Standal / NTB Vis mer
Publisert

Det er Ipsos som står bak målingen, som har vært gjennomført i 30 år og omfatter både offentlige etater, organisasjoner og bedrifter.

FHI troner øverst på listen over de offentlige etatene som befolkningen har best inntrykk av. Hele 85 prosent av de spurte sier de har et meget eller ganske godt inntrykk av FHI. Deretter følger Meteorologisk institutt med 81 prosent og politiet med 77 prosent.

FHI blir i tillegg tildelt Omdømmeprisen siden de fra 2012 kan vise til en tydelig positiv utvikling av omdømmet. De har hatt en spesielt sterk utvikling mellom 2019 og 2020 (fra 62 prosent til 85 prosent), og har også styrket omdømmet ytterligere det siste året.

Blant bedrifter stikker NRK av med det beste omdømmet. 86 prosent av de spurte har et meget eller ganske godt inntrykk av statskanalen. Deretter følger Tine (84 prosent) og Vinmonopolet (82 prosent).

Blant organisasjoner er det Norges Røde Kors som nyter størst tillit med 77 prosent, tett fulgt av Kreftforeningen (også 77 prosent) og med Den Norske Turistforening på tredjeplass med 72 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer