NRK felt i PFU for å ikke rydde i kommentarfeltet

Pressens Faglige Utvalg mener NRK har brutt god presseskikk for manglende moderering i et kommentarfelt i kjølvannet av en Brennpunkt-dokumentar.

NRK er felt i Pressens Faglige Utvalg for å ha brutt manglende moderering i et kommentarfelt. Foto: Erik Johansen / NTB
NRK er felt i Pressens Faglige Utvalg for å ha brutt manglende moderering i et kommentarfelt. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Rikskringkasteren fikk også kritikk på punkt 4.14 (samtidig imøtegåelse) i Vær varsom-plakaten for noen radioinnslag på Nyhetsmorgen for å promotere dokumentaren om Brunstad Christian Church, melder Medier24.

NRK har avvist presseetiske overtramp i Facebook- og Instagram-publiseringene, og de har opplyst at redaksjonen hadde forsterket modereringen, samt at flere kommentarer ble slettet og skjult.

Brunstad Christian Church klaget NRK inn for en rekke punkter i forbindelse med dokumentaren – blant dem var 3.2, 3.3, 4.14 og 4.17.

I Pressens Faglige Utvalgs møte onsdag er også Vårt Land felt for brudd på god presseskikk i en sak om Jehovas vitner, Se og Hør er felt for å ha omtalt et kjendispar som kjærester over ett år etter brudd, mens Medier24 og Kom24 er felt for å ha brutt punkt 3.3 i Vær varsom-plakaten. Punktet handler om at det er god presseskikk å klargjøre premissene i kontakten med kilder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer