– Nøytralitet for noen av oss er tydelige verdivalg for andre av oss

Thon Hotels heiser ikke regnbueflagget på hotellenes flaggstenger i år. Organisasjonen Fri vil gjerne invitere hotellkjeden til prat om inkluderende arbeidsliv.

Leder Inge Alexander Gjestvang i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) sier han gjerne inviterer Thon Hotels til et møte etter at det er kjent at de ikke vil flagge med regnbueflagg på noen av hotellene sine i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Leder Inge Alexander Gjestvang i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) sier han gjerne inviterer Thon Hotels til et møte etter at det er kjent at de ikke vil flagge med regnbueflagg på noen av hotellene sine i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi inviterer gjerne Thon Hotels til en prat om viktigheten av inkluderende arbeidsliv, da vi mener at kunnskap og kompetanse er de viktigste stegene på veien mot gode avgjørelser, sier leder Inge Alexander Gjestvang i Fri til NTB.

Organisasjonen jobber for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Norge og i resten av verden.

Gjestvang understreker at det ikke er deres oppgave å få Thon Hotels til å endre mening.

– Det må de ønske og ville selv, men om de vil møte oss til en prat er det bare å ta kontakt, sier han.

Vil være nøytrale

Tirsdag ble det kjent at hotellkjeden Thon Hotels i år ikke vil heise pride-flagget på hotellenes flaggstenger.

Årsaken er at de ønsker å være nøytrale, og at inkludering og mangfold skal favne alle, ifølge kjeden.

– Det å fremme likeverd, like muligheter og rettigheter er temaer konsernet vårt arbeider med systematisk gjennom hele året, sa konserndirektør Morten Thorvaldsen til TV 2 tirsdag.

Kan bli et omdømmeproblem

Fri-lederen mener at nøytraliteten konserndirektøren i Thon snakker om i løpet av kort tid har utviklet seg til et omdømmeproblem for hotellkjeden. I sosiale medier har det vært mange reaksjoner det siste døgnet på flaggnekten.

– Nøytralitet for noen av oss er tydelige verdivalg for andre av oss. Vi registrerer at mange skriver i sosiale medier at de nå heller ser til andre kjeder med en mer uttalt positiv holdning til både Pride og regnbueflagg, sier han.

Konserntillitsvalgt Ann Kristin Sletvold i Thon Hotels sa tirsdag til TV 2 at hun ikke var klar over avgjørelsen, og at hun ble lamslått over å høre dette – ettersom Thon Hotels jobber for inkludering, mangfold og likestilling.

Boikotter hotell

I følge Dagbladet har flere kjente personer tatt til sosiale medier etter nyheten, blant andre influenser og TikTok-profil Julie Lorentzen.

I et innlegg på Instagram har hun delt et bilde av VGs artikkel om nyheten, med teksten:

«Thon Hotels, skal aldri bo på deres hoteller igjen», etterfulgt av det som tilsynelatende er et ironisk hjerte.

«Hvis noen av dere besøker Norge, på hvilket som helst tidspunkt, anbefaler jeg dere sterkt å velge en annen hotellkjede, som Strawberry, som høylytt feirer Pride sammen med oss», skriver hun videre til følgerne sine.

Også tv-profil Niklas Baarli er blant de som reagerer.

«Aldri mer Thon Hotels! Stadig flere grunner til å velge Strawberry og andre aktivt inkluderende hotell», skriver han.

(©NTB)

Mer om