November har vært uvanlig varm, men nå kommer drittværet

Den tropiske stormen «Kate» er på vei.Været er noe som påvirker oss alle. Både humøret, energi, trøtthet og dårlig konsentrasjon kan komme av dårlig vær.

Men den siste tida har været stort sett vært bra over hele landet. TV 2 meldte blant annet at Oslo satte tørkerekord i oktober.

Yr.no skriver også at de siste tre ukene har vært usedvanlig mild - og fortsetter det slik blir det varmerekord i november, er beskjeden på Meteorologisk institutt.

(Skjermdump, Yr.no/Metrologisk institutt)

Statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt forklarer til Yr.no at hele landet har hatt veldig mildt vær de siste ukene.

– Vi ligger på den milde siden av polarfronten. Polarfronten er skillet mellom kalde luftmasser i nord, og varmare luftmasser i sør. 

Tropisk syklon


Men at det har vært tørt og fint, stort sett over hele landet, kan visstnok snu, ifølge TV 2. De skriver at det utviklet seg et lavtrykk sør i Atlanterhavet sist mandag. Nå har det utviklet seg til en tropisk storm, som meteorologene har gitt navnet «Kate».


– Det har ikke dannet seg en tropisk syklon så sent på høsten siden desember 2005, skriver britiske Met Ofice i en Twittermelding.

Regn og uvær


Ifølge TV 2s Storm-meteorolog Beathe Tveita treffer ikke «Kate» oss nå, men fortsetter over Atlanteren mot oss.


– På veien slår uværet seg sammen med et større lavtrykk, og det er denne kombinasjonen som treffer oss, forteller Tveita.Hun forklarer videre at regn og uvær til komme til Norge, og prognosene nå viser at det vil komme 50-60 millimeter regn mot slutten av helga.

– Rester av tropiske sykloner er normalt veldig våte, så jeg blir ikke overrasket om neste prognose viser mye mer, sier Tveita.