Nottingham Forest vant «milliardkampen» – tilbake i Premier League etter 23 år

Nottingham Forest slo Huddersfield 1-0 og sikret med det opprykk til Premier League. Med opprykket kommer også en milliardsum inn i klubbkassa.

Nottingham Forest er klar for Premier League etter seier over Huddersfield i opprykksfinalen søndag. Foto: Zac Goodwin / PA via AP / NTB
Nottingham Forest er klar for Premier League etter seier over Huddersfield i opprykksfinalen søndag. Foto: Zac Goodwin / PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Opprykkskampen til Premier League er kjent som «fotballens mest lukrative» for laget som går seirende ut. Nottingham Forest kan nå vente seg en sum på snaue 2 milliarder kroner neste sesong.

Det er ligaens lukrative TV-avtale, samt reklameinntekter som gjør at selv de dårligst rangerte lagene tjener svært godt på å spille i den øverste divisjonen.

Nottingham Forest spilte sist i Premier League i 1998/99-sesongen. Da hadde de spilt der i fem strake sesonger. Nå er de tilbake i det gjeve selskap ledet av manager Steve Cooper. Et selvmål like før pause ble avgjørende mot Huddersfield.

Huddersfield øynet opprykk etter at de i 2019 måtte ta turen ned.

Selvmål

Etter en jevnspilt første del av kampen kom det første målet etter 43 minutter. Levi Colwill forsøkte å klarere et innlegg fra James Garner, men ballen traff i stedet kneet og gikk i eget mål. Det var helt utakbart for Huddersfield-keeper Lee Nicholls.

Med 20 minutter igjen gikk Jonathan Hogg i bakken inne i feltet, men dommeren valgte i stedet å gi gult kort til Huddersfield-spilleren for filming. TV-bildene viste at det var kontakt, men videodømmingsverktøyet VAR endret ikke dommer Jonathan Moss' avgjørelse.

Derfra og ut handlet det meste om å forsvare ledelsen for Nottingham Forest, noe de klarte og med det kunne juble vilt for opprykk.

Pengegalopp

I 2020 konkluderte revisjonsselskapet Deloitte med at de nyopprykkede lagene til Premier League den sesongen tjente mellom 1,6 og 3,2 milliarder kroner.

UNIK VARIANT: På overtid i den russiske cupen ligger laget Alania Vladikavkaz under 2-1 mot Zenit. Så får de frispark i denne posisjonen. Vis mer

De numrene er noe senket i forbindelse med koronapandemien, men det er ventet at grunnsummen skal ligge tett på 2 milliarder. Flere faktorer vil være med på å øke den summen utover i sesongen som kommer.

Deretter vil de tjene mer om de holder seg i ligaen i årene som følger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer