Norwegian stupte på rød børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,01 prosent til 902,94 poeng torsdag. Norwegian-aksjen raste ned over 15 prosent etter at de opplyste om konkursbeskyttelse.

Norwegian-aksjen stupte etter børsåpning torsdag og hovedindeksen falt med 1 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Norwegian-aksjen stupte etter børsåpning torsdag og hovedindeksen falt med 1 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Norwegian-aksjen, som handles igjen på børsen etter børspausen onsdag ettermiddag, falt med over 15 prosent allerede like etter åpningen. Det kriserammede flyselskapet opplyste onsdag at det søker konkursbeskyttelse for sine to datterselskaper i Irland. Ved børsslutt er aksjen ned med 15,7 prosent.

Aksjen til hydrogenselskapet Nel var torsdagens mest omsatte etter positive nyheter om utvikling av et produksjonsanlegg i Spania. Aksjen steg 6,9 prosent.

Av andre aksjer på listen over mest omsatte var det kun DNB og Akva group som endte med positivt fortegn, på henholdsvis 2,1 og 1,6 prosent.

Equinor (-1,9), Mowi (-4,2), DNB (-1,8), Aker BP (-0,1), Yara (-2,0) og Telenor (-0,6) bidro alle til en rød børsdag.

Et fat nordsjøolje omsettes ved 17-tiden for 44,1 dollar, opp 0,18 prosent. Et fat amerikansk lettolje er omtrent uendret på 4,6 dollar fatet.

De toneangivende børsene i Europa havnet alle under null-streken torsdag. I London falt FTSE 100-indeksen 0,75 prosent, mens DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris hadde svekket seg henholdsvis 0,7 og 0,6 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer