Kraftig børsnedgang for Norwegian

Norwegian stuper på børsen etter flyulykken i Etiopia

Norwegian var dagens taper på Oslo Børs med en nedgang på 6,4 prosent mandag. Hovedindeksen hadde en svak oppgang på 0,02 prosent til 863,84 poeng.

Norwegian stuper på børsen etter flykrasjet i Etiopia. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Norwegian stuper på børsen etter flykrasjet i Etiopia. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter flyulykken i Etiopia, der 157 mennesker i et Ethiopian Airlines-fly mistet livet, har flere flyselskap besluttet å midlertidig sette sine 737 MAX på bakken, men Norwegian sier mandag at dette ikke er aktuelt for dem, som har 18 fly av denne modellen.

Norwegian bruker 737 MAX på store deler av rutenettet, blant annet innad i Europa, mellom Europa og Midtøsten og på transatlantiske ruter mellom USAs østkyst og Irland, Nord-Irland og Skottland. I tillegg til de 18 flyene av typen 737 MAX Norwegian har i dag, har selskapet også 90 slike fly i bestilling.

Tomra stiger

Tomra Systems ble mandagens vinner blant de store selskapene på Oslo Børs med en oppgang på 2,8 prosent.

Equinor var mest omsatt, men sank 0,4 prosent til 188,7 kroner. Nest mest omsatt var DNB, som gikk opp 0,5 prosent. Norsk Hydro på tredjeplass gikk ned 0,5 prosent.

IT-sektoren utmerket seg mest i positiv retning og endte opp 1 prosent. På den negative siden var det shippingsektoren som markerte seg, med et fall på 1 prosent.

Styrket krone

Mandag styrket den norske kronen seg med 1 prosent mot euro, og 1 euro koster nå 9,77 kroner. Mot amerikanske dollar styrket kronen seg med 1,2 prosent. Det innebærer at 1 dollar koster 8,69 kroner. Denne uken har kronen styrket seg 1 prosent mot euroen og 1,2 prosent mot dollaren.

Et fat nordsjøolje koster 66,56 dollar, en prisstigning på 82 cent. Amerikansk lettolje (WTI) handles for 56,79 dollar per fat. Det gir en oppgang på 72 cent.

Så langt har USA-børsene hatt en god start på dagen. Rundt klokken 17.30 norsk tid var den brede S&P 500-indeksen opp 1,2 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har klatret 1,7 prosent, mens industriindeksen Dow Jones har gått opp 0,4 prosent.

For de viktigste børsene i Europa ble det en blandet dag. I Frankfurt steg den tyske DAX-indeksen med 0,7 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris klatret 0,7 prosent. Ved 17.30-tiden lå Londons FTSE 100-indeks an til å stige 0,3 prosent.

I Asia stengte Nikkei-indeksen i Japan opp 0,5 prosent. Hang Seng-indeksen i Hongkong endte opp 1 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer