- Norwegian permitterer 800 kabinansatte

Det hevder NRK.

Flyselskapet Norwegian permitterer 800 kabinansatte onsdag morgen dersom det ikke blir en løsning på streiken med pilotene.

– Det sier seg selv at hvis pilotene ikke kommer på jobb, må vi permittere kabinansatte. Det er snakk om opptil 800, bekrefter informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen overfor NTB tirsdag ettermiddag.

Det var NRK som først meldte om at flere hundre kabinansatte vil bli permittert hvis streiken trappes opp. Lørdag gikk 70 Norwegian-piloter ut i streik, og fra onsdag vil 650 piloter omfattes av streiken dersom det ikke blir enighet.

– Dersom streiken trappes opp, vil det ha alvorlige konsekvenser for innenlandstrafikken, forteller Sandaker-Nielsen til NTB.

– Nøyaktig hvor mange flygninger som i så fall vil bli kansellert, er foreløpig vanskelig å si. Vi sitter nå og jobber med oversikten over morgendagens flygninger, sier Sandaker-Nielsen.

Tirsdag formiddag var 17 flyginger kansellert. Dersom streiken fortsetter onsdag, vil det ifølge NRK ramme rundt 75 prosent av flyselskapets innenlandstrafikk.(©NTB)