Norwegian kansellerer flygninger som følge av flyteknikerstreiken

Flyteknikerstreiken fortsetter og trappes ytterligere opp mandag. Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av streiken.

Norwegians flygninger mandag er foreløpig ikke påvirket av flyteknikerstreiken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Norwegians flygninger mandag er foreløpig ikke påvirket av flyteknikerstreiken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– To ruter er kansellert, den ene går fra Bergen til London Gatwick og den andre fra Oslo til Nice, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Flygningene går tur-retur, så dermed er det fire flygninger som innstilles.

– Årsaken er at vi har hatt fly som har hatt behov for teknisk kontroll, som vi ikke har hatt mulighet til å gjennomføre på grunn av personalmangel som følge av streiken, sier hun.

– Forferdelig leit

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

– Det er forferdelig leit og vil etter hvert berøre flere og flere reisende, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

NFO har kommet med lønnskrav som ligger skyhøyt over det andre grupper i samfunnet har fått, sier Lothe.

– Må realitetsorientere seg

– Det som skuffer meg veldig, er at det er ingen justeringer eller tilpasninger i kravene. De forlanger 17–18 prosent lønnsøkning. Det er langt over det sykepleiere, bussjåfører og alle andre grupper i samfunnet har fått i år, sier han.

Partene møttes søndag kveld, men samtalene endte uten resultater. Det er ikke planlagt noen nye møter.

– Vi stiller opp når som helst for å diskutere løsninger, men det må være innenfor rimelighetens grense. De må realitetsorientere kravene, sier Lothe.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med NFO-leder Jan Skogseth.

Foreløpig normalt hos SAS og Widerøe

Hos Widerøe er foreløpig ingen flygninger rammet per mandag morgen, men dette kan endre seg i løpet av dagen, ifølge kommunikasjonssjef Catharina Solli.

Hun påpeker at hun foreløpig ikke har informasjon om hvilke flyteknikere som er tatt ut i opptrappingen av streiken.

– Ingen flygninger er påvirket nå, men jeg kan ikke utelukke at det ikke vil oppstå noe utover dagen. Vi planlegger for normal drift, og planlagt vedlikehold prøver vi å få gjennomført på normal måte, sier Solli til NTB ved 7.30-tiden.

Også hos SAS går flygningene foreløpig som normalt tross streiken.

– I dag slik det ser ut nå, er det ingen SAS-flygninger som blir påvirket av streiken. Vi kommer tilbake til hvordan situasjonen utvikler seg, og om det blir noen endring, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge.

Passasjerer som eventuelt blir rammet av streiken senere, kontaktes direkte av SAS.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer