Norwegian: - Målet er at alle fly skal gå som planlagt i helgen

Flyselskapet Norwegian sier målet er at alle oppsatte flygninger skal gjennomføres som planlagt i helga, til tross for at 70 av flyselskapets piloter har gått ut i streik.

– Halvparten av pilotene som er tatt ut i streik, skulle ikke vært på jobb i helga uansett, så det må dekkes for 35 piloter. Flesteparten av dem som vil fly i helga, er kapteiner som til daglig jobber på hovedkontoret, men som vil sette seg bak spakene nå, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Flyselskapets plan er at hele flytrafikken skal gå som normalt i helga, men informasjonssjefen legger til at det aldri er noen garanti for at uregelmessigheter ikke oppstår.

– Hvis det blir forsinkelser, så vil de det gjelder, få SMS om det. Vi ber også alle passasjerer holde seg oppdatert gjennom våre nettsider, sier han.

Lørdag morgen gikk de 70 pilotene ut i streik etter at det ble brudd i meklingen mellom YS-forbundet Parat og NHO Luftfart. Fra onsdag vil i alt 650 Norwegian-piloter bli tatt ut i streik dersom det ikke kommer til enighet mellom partene. Sandaker-Nielsen sier det er for tidlig å si noe nå om hvordan flyselskapet eventuelt vil takle en slik situasjon.

– Nå handler det om å sørge for å ta vare på passasjerene på best mulig måte gjennom helga, sier han. (©NTB)