Nortura øker engrosprisen på kjøtt og egg

På et styremøte tirsdag kveld vedtok Nortura et ekstraordinært løft i engrosprisene på flere kjøttslag og egg for å demme opp for kostnadsveksten til bøndene.

På et styremøte tirsdag kveld vedtok Nortura et ekstraordinært løft i engrosprisene på flere kjøttslag og egg for å demme opp for kostnadsveksten til bøndene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
På et styremøte tirsdag kveld vedtok Nortura et ekstraordinært løft i engrosprisene på flere kjøttslag og egg for å demme opp for kostnadsveksten til bøndene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På gris og storfe er prisøkningen på 2 kroner per kilo, mens den er på 1,50 kroner for lam og 1 krone per kilo for egg, skriver Nationen.

Prisjusteringen utgjør 2,9 prosent på storfe, 2,1 prosent på lam, 4,7 prosent på egg og 5,5 prosent på gris.

Det skjer etter at partene i jordbruksoppgjøret og deretter Omsetningsrådet ga grønt lys for en ekstraordinær justering av såkalt planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE) tirsdag.

Styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura sier at økningen vil tre i kraft fra 28. februar.

Kostnadene på alt fra strøm, energi, diesel og gjødsel til kraftfôr har steget kraftig særlig det siste halvåret. Vaag sier at prisøkningen skal stå i stil til veksten.

På spørsmål om kjedene vil gå med på å ta den ekstraordinære prisveksten ut i markedet, svarer styrelederen slik:

– Den jobben starter vi på nå. Det er viktig for oss å understreke at dette ikke bare er noe Nortura gjør på egen kjøl. Det er en ekstraordinær prisjustering som avtalepartene i jordbruksoppgjøret har sagt er greit og som Omsetningsrådet har sagt ja til. Vi håper virkelig at alle ledd får tatt ut prisøkningen og dekket inn kostnadene, sier Hasvang Vaag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer