Nortura berørt i svensk kyllingskandale

Skjulte opptak av brudd på dyrevelferden ryster kyllingindustrien i Norge og Sverige. Nortura, som samarbeider med det berørte selskapet, reagerer kraftig.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

De skjulte opptakene er tatt opp av en aktivist fra «Djurrättsalliansen» som i en periode arbeidet i skjul på et oppdrettsanlegg i Skåne. Videoen viser avlsdyr som blir snurret rundt etter nakken og trampet i hjel, skriver Nationen.

Avlivningen som vises er ikke en tillatt metode og er brudd på lovverket, bekrefter svenske myndigheter. Nortura samarbeider med det berørte selskapet Aviagen, som er verdens ledende avlsfirma innen slaktekylling.

– Vi reagerer kraftig på det vi der ser. Slik skal det ikke være. Det er brudd på alle regler og alle standarder for slik produksjon i både Norge og Sverige, sier Norturas konserndirektør Kjell Rakkenes.

Han utelukker ikke at avsløringene kan få konsekvenser for samarbeidet og sier Nortura ikke kan ha en leverandør som ikke tilfredsstiller regelverket.

– Jeg kan ikke utelukke noen konsekvenser, men de må først få svare for seg, sier han.

Aviagen ber i en pressemelding om «unnskyldning for dette og forsikrer om at vi vil gjøre vårt ytterste for å løse svakhetene raskt og i sin helhet».

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer