Norske utenlandsstudenter slipper å betale for karantenehotell

Norske studenter som kommer hjem fra studieopphold i utlandet, slipper å betale egenandelen for opphold på karantenehotell.

Justisminister Monica Mæland (H) opplyser at norske studenter i utlandet ikke må betale egenandel ved et eventuelt opphold på karantenehotell. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Justisminister Monica Mæland (H) opplyser at norske studenter i utlandet ikke må betale egenandel ved et eventuelt opphold på karantenehotell. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser regjeringen i en pressemelding onsdag. Endringen trer i kraft fra 27. mai.

– Smittesituasjonen endres raskt, og vi må tilpasse regelverket for hvem som skal være på karantenehotell tilsvarende. Nå er det smittesituasjonen i landet du befinner deg i som avgjør om du må i karantene eller ikke, og hvor lenge du må være der, sier justisminister Monica Mæland (H).

Leder av utdannings- og forskningskomiteen, Roy Steffensen (Frp), er fornøyd med nyheten.

– Meget bra at regjeringen tok til fornuft. Sendte skriftlig spørsmål om dette på fredag og ba regjeringen ta denne regningen, og er glad for at statsråden lytter, skriver han i en kommentar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer