Norske soldater i god behold etter rakettangrep

Flere raketter har rammet en flybase i Irak der norske soldater er stasjonert, bekrefter Forsvarets operative hovedkvarter, som opplyser at de er i god behold.

Norske soldater i Irak: Det norske pansrede ingeniørkompaniet leir i al-Shaiba. Forsvaret har fire mineryddingsmaskiner på plass til Irak, men disse str ubrukt. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX
Norske soldater i Irak: Det norske pansrede ingeniørkompaniet leir i al-Shaiba. Forsvaret har fire mineryddingsmaskiner på plass til Irak, men disse str ubrukt. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var onsdag flere ubekreftede meldinger på sosiale melder om rakettangrepet mot Ain al-Asad-basen i Anbar-provinsen i Vest-Irak. FOH bekrefter rakettangrepet overfor NTB.

– Vi har fått melding om at alle norske er gjort rede for og i god behold, sier pressevakt major Elisabeth Eikeland ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til NTB onsdag morgen.

Nyhetsbyrået Reuters siterer ikke navngitte sikkerhetskilder som bekrefter at flere raketter traff flybasen.

Foreløpig er det ikke meldt om noen drepte eller sårede, ifølge kildene.

Norske soldater har vært stasjonert ved dronebasen Ain al-Asad, som ligger 200 kilometer fra grensa til Syria, siden 2017. De deltar i den USA-ledede koalisjonen mot IS.

En ny kontingent norske soldater ankom i februar basen, der oppdraget er å bidra med vakt og sikring, ifølge Forsvaret.

I januar i fjor utførte Iran et større missilangrep mot basen som svar på USAs likvidering av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad fem dager tidligere.

Over 100 soldater fikk mindre hodeskader som følge av angrepet, ifølge USAs forsvarsdepartement.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer