«Harald og Sonja»:

Norske serier kastet ut av Viaplay – har fått nytt hjem

Blant de ni Viaplay-seriene som nå finner seg et nytt hjem hos Prime Video, er historien om kronprins Harald og Sonja og deres kamp for kjærligheten.

Serien «Sonja og Harald» får nytt hjem hos strømmetjenesten Prime Video, sammen med åtte andre serier fra Viaplay. Foto: Ihne Pedersen / Viaplay. Foto: NTB / Ihne Pedersen / Viaplay
Serien «Sonja og Harald» får nytt hjem hos strømmetjenesten Prime Video, sammen med åtte andre serier fra Viaplay. Foto: Ihne Pedersen / Viaplay. Foto: NTB / Ihne Pedersen / Viaplay Vis mer
Publisert

Den nye dramaserien skildrer motstanden de møtte, og hadde planlagt premiere i 2025 på Viaplay – med Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell som det unge paret, og Anders Baasmo og Anneke von der Lippe som kong Olav og dronning Sonjas mor, Dagny Haraldsen.

Nå er «Harald og Sonja» blant de ni seriene som Prime Video har inngått avtale med Viaplay om.

Viaplay er ifølge TT rammet av økonomiske problemer etter en omfattende dramasatsing og innkjøp av dyre sportsrettigheter. Det har fått kanalen til å dra i bremsen, noe som har ført til at selskapet har et stort lager av serier og filmer på lager – og allerede har solgt flere titler til strømmekonkurrenter.

Andre norske serier som vil bli å se på Prime, er «I kjærlighetens navn», der Jakob og Jonas Oftebro, Maria Bonnevie og Trond Espen Seim blir å se i historien om en 70-tallsfamilie som blir rike på porno. Den skulle hatt premiere i fjor – men er blant dem som har vært på vent.

Øvrige titler fra Norge er andre sesong av «Furia», med Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen som PST-agenter i kamp mot høyreekstreme krefter, «Festning Norge», et dystopisk sci-fi-drama som vant manuspris på Series Mania i fjor, og «Solo» fra velkjente Rubicon.

Også danske «Den som dreper» og bikerserien «Bullshit» blir å se på Prime istedenfor Viaplay, i likhet med de svenske seriene «Jana – merket for livet» og «Paradis City».

Prime Video Nordics-sjef Martin Backlund kaller det en milepælsavtale som befester strømmetjenesten, og sier at den sammen med partnerskapet med Nordisk Film vil styrke lokalt innhold.

(©NTB)

Mer om