Annonse

Norske nettbanker kysser Java farvel - kunder jubler

Men noen må vente flere måneder på overgangen. Vi vet råd.

Nærmere tre millioner nordmenn bruker BankID, norske nettbankers felles innloggingsportal. Systemet er bygd på  Java-plattformen, som har slitt med sikkerhetshull, hyppige oppdateringer og kompabilitetsproblemer - til stor frustrasjon for brukerne. I går ble nyversjonen BankID 2.0 lansert, helt uten Java, og bankene har allerede begynt kappløpet om å få den på plass for kundene sine.

Rulles ut i høst

Vi håper å være blant de første, om ikke den aller første av de norske bankene som lanserer Java-fri innlogging i nettbanken. Målet vårt er at dette skal være på plass allerede i starten av oktober, fortalte Nordeas kommunikasjonssjef Unni Strømstad til E24 i går. Konkurrenten DNB begynner for sin del å rulle ut tjenesten i starten av november, skriver DinSide. De røper at Handelsbanken sikter seg inn mot månedsskiftet oktober/november, der Sparebank1 forventer å være klare i oktober. Danske Banks kunder må vente til neste år, mens Postens Digipost allerede er over på BankID 2.0. Og overgangen ser ut til å skape jubel blant enkelte bankkunder.

- Utrolig deilig

Det blir utrolig deilig å slippe Java, forteller Cathrine Sandmæl til E24. Nettstedet har snakket med flere ivrige nettbankbrukere som gleder seg til å slippe teknologien. Flere norske banker har vel å merke tilbudt en javafri innlogging i lengre tid, blant med mobilbank. Standardvalget har likevel vært den omstridte plattformen. Også på Twitter er det feststemning. https://twitter.com/dhverdag/status/514765762570252288 https://twitter.com/stinefri/status/514743907419447296

Slik slipper du Java

Hardware.no har tidligere lagd en guide til hvordan du åler deg rundt Java på vei inn i nettbanken. Uten at alle føler en endeløs forakt for Java av den grunn Bare se den fantastiske videoen under, lagd for konferansen Javazone for fire år siden, som skildrer en Java-frelst gutts desperate kamp om aksept fra sin .Net-elskende far.