Norske nettbanker kysser Java farvel - kunder jubler

Men noen må vente flere måneder på overgangen. Vi vet råd.

(upublisert) Opprettet
Nærmere tre millioner nordmenn bruker BankID, norske nettbankers felles innloggingsportal. Systemet er bygd på  Java-plattformen, som har slitt med sikkerhetshull, hyppige oppdateringer og kompabilitetsproblemer - til stor frustrasjon for brukerne. I går ble nyversjonen BankID 2.0 lansert, helt uten Java, og bankene har allerede begynt kappløpet om å få den på plass for kundene sine.

Rulles ut i høst

Vi håper å være blant de første, om ikke den aller første av de norske bankene som lanserer Java-fri innlogging i nettbanken. Målet vårt er at dette skal være på plass allerede i starten av oktober, fortalte Nordeas kommunikasjonssjef Unni Strømstad til E24 i går. Konkurrenten DNB begynner for sin del å rulle ut tjenesten i starten av november, skriver DinSide. De røper at Handelsbanken sikter seg inn mot månedsskiftet oktober/november, der Sparebank1 forventer å være klare i oktober. Danske Banks kunder må vente til neste år, mens Postens Digipost allerede er over på BankID 2.0. Og overgangen ser ut til å skape jubel blant enkelte bankkunder.

- Utrolig deilig

Det blir utrolig deilig å slippe Java, forteller Cathrine Sandmæl til E24. Nettstedet har snakket med flere ivrige nettbankbrukere som gleder seg til å slippe teknologien. Flere norske banker har vel å merke tilbudt en javafri innlogging i lengre tid, blant med mobilbank. Standardvalget har likevel vært den omstridte plattformen. Også på Twitter er det feststemning. https://twitter.com/dhverdag/status/514765762570252288 https://twitter.com/stinefri/status/514743907419447296

Slik slipper du Java

Hardware.no har tidligere lagd en guide til hvordan du åler deg rundt Java på vei inn i nettbanken. Uten at alle føler en endeløs forakt for Java av den grunn Bare se den fantastiske videoen under, lagd for konferansen Javazone for fire år siden, som skildrer en Java-frelst gutts desperate kamp om aksept fra sin .Net-elskende far.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.