Norske landslagsstjerner etter VM-kysset: - Vi er med deg

Barcelona-spillerne Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen viser sin støtte til tidligere lagvenninne Jennifer Hermoso etter det omstridte VM-kysset.

Caroline Graham Hansen har gitt sin støtte til Jennifer Hermoso i den kontroversielle saken rundt Luis Rubiales. Foto: Lise Åserud / NTB
Caroline Graham Hansen har gitt sin støtte til Jennifer Hermoso i den kontroversielle saken rundt Luis Rubiales. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den norske angrepsspilleren Hansen går hardt ut mot Spanias fotballpresident Luis Rubiales i et innlegg på X/Twitter. Reaksjonen kommer i kjølvannet av at Rubiales fredag blant annet sa at «kysset var gjensidig og med samtykke».

– Vi er med deg. Dette er bare løgn. Vi så alle hva som skjedde, skriver Graham Hansen.

Hun var lagvenninne med Hermoso i Barcelona før sistnevnte forlot klubben i fjor sommer. Det var også Engen, som litt senere fredag kom med noen ord på X/Twitter.

– Jeg er med deg Jenni og alle mine lagkamerater som har hevet sine stemmer i mange måneder, skriver trønderen.

Mange stjerner på det spanske kvinnelandslaget har det siste året vært i en svært betent konflikt med forbundet. Flere har ønsket Jorge Vilda fjernet som landslagssjef, noe som har ført til at mange av dem har nektet å spille for landslaget.

Kritikken har haglet mot Rubiales etter at han kysset Jennifer Hermoso på munnen etter VM-seieren mot England. Fredag var han imidlertid klar på at han ikke ville bøye for presset om å gå av.

Rubiales holdt fredag en halvtimes tale på det spanske forbundets generalforsamling. Talen har utløst en serie av reaksjoner. En spansk statsråd ber regjeringen ta affære mot Rubiales, og La Liga-klubben Espanyol krever i en uttalelse presidenten fjernet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer