Kristin Roskifte ble tirsdag kveld tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris under Nordisk råds prisutdeling i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
Kristin Roskifte ble tirsdag kveld tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris under Nordisk råds prisutdeling i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix Vis mer

Norske Kristin Roskifte er tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris

Kristin Roskifte vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019. Den norske illustratøren og forfatteren får prisen for telleboka «Alle sammen teller».

Publisert

Roskifte ble tildelt prisen under Nordisk råds prisutdeling i Konserthuset i Stockholm tirsdag kveld.

Juryen beskriver boka som annerledes og enestående i sin sjanger, og som et verk man kan lese mange ganger og hele tiden oppdage noe nytt.

– Tekst og bilde inngår i en sammenheng som er annerledes og enestående innenfor tellebok- og myldretradisjonen, heter det i begrunnelsen.

– Sjokkert

Det var en tydelig rørt og stolt vinner som tok imot prisen.

– Jeg er så sjokkert. Hjertelig takk til juryen for at det går an å vinne med en tellebok. Det gir meg utrolig mye motivasjon og lyst til å fortsette og utforske bildebok-mediet. Hjertelig takk til alle som leser boka, og som tar seg tid til å finne historiene og til å være med på leken, sa Roskifte som takket sin samboer og sine tre barn.

Den norske illustratøren og forfatteren er bosatt på Kolbotn i Akershus. Hun har gitt ut sju bildebøker, og bokrettighetene er solgt til USA, Sør-Korea, Singapore, Frankrike, Tyskland og Danmark.

Får 350.000 kroner

Roskifte har mer enn ti års erfaring som frilans-illustratør og har illustrert og designet mange plakater, bøker og brosjyrer med sin rene, enkle og fargerike stil. Illustratøren har en mastergrad i illustrasjon fra Kingston University i England.

I tillegg til hederen og æren som prisen fører med seg, får illustratøren også 350.000 danske kroner i prispenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.