Norske homoaktivister: Nynazister kartlegger oss

Homoaktivister sier de opplever at nynazister i DNM fotograferer dem og kartlegger dem under arrangementer. De skaper frykt, sier Skeiv Ungdom Østfold.

Homoaktivister sier at nynazister i Norge fotograferer og kartlegger unge skeive under arrangementer for seksuelle minoriteter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Homoaktivister sier at nynazister i Norge fotograferer og kartlegger unge skeive under arrangementer for seksuelle minoriteter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder Kristoffer Mathisen i Skeiv Ungdom Østfold sier til Dagsavisen at homohatet har blitt mer organisert.

Denne saken er tidligere omtalt i Dagsavisen

– Det er ikke bare tilfeldig drittslenging. Har vi offentlige arrangementer, er Den nordiske motstandsbevegelsen der for å fotografere oss og kartlegge hvem som er der. De er veldig på, sier han.

I en fersk rapport utarbeidet av paraplyorganisasjonen for LGBTI-organisasjoner i Europa, ILGA Europa, omtales kartleggingen der nynazister fotograferer homofile i Norge under parader. Også Antirasistisk Senter har notert seg aktivitetene.

DNM har tidligere marsjert i Østfold med slagordet «knus homolobbyen». Lørdag holdes Pride-paraden i Oslo og andre norske byer. Mathisen sier at den nynazistiske organisasjonen sprer frykt blant unge homofile.

– Når jeg er ute på byen med venner, så ser vi oss om. Jeg er blitt mer forsiktig med hvordan jeg oppfører meg, fordi DNM følger med, sier Mathisen.

Dagsavisen har kontaktet talsmannen for DNM fra demonstrasjonene i høst. Han har ikke besvart henvendelsene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer