Norsk tankskip i brann

Norsk tankskip i brann etter angivelig angrep i Omanbukta

Det norske tankskipet Front Altair står i brann i Omanbukta etter at det angivelig skal ha blitt utsatt for et angrep, melder Bloomberg.

Publisert
Sist oppdatert

Skipet hadde lastet olje i havnebyen Fujairah i Emiratene og satte deretter kursen til sjøs. Senere kom melding om at det sto i brann, ifølge kilder som Bloomberg siterer.

Også et annet tankskip skal være utsatt for et angrep i området.

Oljeprisen stiger etter hendelsen.

Ingen av hendelsene er bekreftet, men meldingene kom etter at et britisk sikkerhetsorgan underlagt den britiske marinen torsdag morgen sendte ut advarsel etter at en «uspesifisert hendelse» har funnet sted i Omanbukta.

United Kingdom Maritime Trade Operation, som er underlagt den britiske marinen, gir ingen ytterligere detaljer, men opplyser at hendelsen er under gransking.

Den amerikanske flåten som er stasjonert i Bahrain, opplyser at den er orientert om en hendelse i området, men talsmann Joshua Frey avviser å utdype hva det kan dreie seg om.

– Vi arbeider med å innhente detaljer, sier han.

Iransk statlig fjernsyn skriver på sitt nettsted, med henvisning til den iransk-vennlige libanesiske satellittkanalen Al-Mayadeen, at to tankskip er blitt rammet av angrep i Omanbukta, men har ikke presentert bevis eller bekreftelse som kan støtte påstanden.

Emiratene har avvist å kommentere saken.

I forrige måned ble fire tankskip utsatt for sabotasje i Omanbukta. Ett av skipene var norske Andrea Victory. De lå utenfor Emiratenes havneby Fujairah. USA mener Iran sto bak. Iran har avvist påstanden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer