Desto mer populær blant de andre, desto mindre risiko for å syk i året som kommer. De norske forskerne hadde en hypotese om at å bli sosialt ekskludert gjør noe med immunforsvaret, melder Aftenposten.
Sammen med forskerkolleger har stipendiat og forsker Vidar Sandsaunet Ulset ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo publisert den vitenskapelige artikkelen sin i journalen Plos One.

Funn kaster nytt lys over Quislings kjennskap til jødenes skjebne
De fant en sammenheng som indikerer at de mest populære barna får færre infeksjoner.
579 barn i alderen to til seks år ble fulgt hvert år over tre år. Popularitet ble målt i hvor interessert andre var i å sitte sammen med dem på bussen. Foreldre meldte i etterkant inn infeksjonsfrekvens.
Funnene viste at jo flere som ville sitte med dem på den tenkte bussen, desto mindre sannsynlig var det at barnet ville pådra seg en infeksjon kommende året.
– Det er likevel interessant at vi fant en slik proporsjonal sammenheng, fordi det kan si noe om hvordan sosial ulikhet påvirker helse, og at det starter tidlig i livet. At det er slik for voksne, har mange studier fastslått, sier Ulset.

Studie viser at vepsen blir mindre
(©NTB)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.