Norsk statsborger pågrepet i Tyrkia for terroristvirksomhet

En mann med norsk statsborgerskap ble i juli pågrepet for tilknytning til den forbudte kurdiske organisasjonen PKK. UD bistår mannen i saken.

Publisert

Mannen ble pågrepet av politiet og Tyrkias nasjonale etterretningstjeneste 27. juli i den nordvestlige provinsen Bursa, skriver det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Mannen skal i ifølge kilder nyhetsbyrået har vært i kontakt med ha hatt ansvaret for gruppens organisatoriske virksomhet i Norge og Europa. Han ble fengslet 31. juli for sin tilknytning til organisasjonen.

PKK-geriljaen er forbudt i Tyrkia, og er ansett som en terrororganisasjon av Tyrkia, USA og EU.

Pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at de er informert om at en norsk statsborger er pågrepet og fengslet i Tyrkia.

– Mannen får konsulær bistand på vanlig måte, sier Lunde.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.