Norsk sliteseier over Portugal: 29-28-seier i VM etter drama

De norske håndballgutta måtte grave svært dypt for å slå Portugal 29-28 i håndball-VM. Det ble svært spennende sluttminutter.

Sander Sagosen hadde det tøft i VM-kampen i håndball mot Portugal. Foto: Petr David Josek/POOL/AP/NTB
Sander Sagosen hadde det tøft i VM-kampen i håndball mot Portugal. Foto: Petr David Josek/POOL/AP/NTB Vis mer
Publisert

Det siste skuddet i kampen gikk i stolpen og ut fra Portugal. Der hadde Norge litt flaks, men like før det ble de norske gutta snytt for et klart straffekast.

– Vi har jo egentlig godt tak på kampen i gode perioder. De kommer tilbake, og så starter de å spille sju mot seks samtidig som vi bomskyter litt. Det var en fantastisk fight av gutta selv i litt motvind der ute, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

Seieren gjør at Norge er med for fullt i kampen om kvartfinaleplass og oppe på samme poengantall som Portugal.

Portugiserne hentet seg inn etter å ha ligget under med fire mål to ganger i andreomgangen. Den 43-årige keeperen Humberto Gomes kom inn mot slutten og reddet svært mye, men selv ikke han kunne stoppe en sterk norsk sluttspurt.

Spenning

Sannsynligvis avgjøres alt i de siste kampene søndag. Norges skjebne kan bli klar mens de norske gutta ser Frankrike – Portugal på TV.

Like før pause pådro Portugal seg en utvisning som TV-bildene viste ikke var riktig idømt.

Norge benyttet gratissjansen og scoret to ganger ved Sander Sagosen og Magnus Jøndal. Dermed ble 14-14 til norsk 16-14-ledelse og en liten buffer inn mot 2.-omgangen.

Christian O'Sullivan var Norges bestemann den første halvtimen. Han hadde en meget sentral rolle i midtforsvaret og scoret og assisterte ofte i angrep.

Norge misbrukte en rekke åpne sjanser i første halvdel av kampen. Hadde uttellingen på disse vært noe bedre, kunne kampen langt på vei vært vunnet.

Fransk fordel

Harald Reinkind er i kjempeform, og han fortsatte med viktige initiativ og mål.

Keeper Torbjørn Bergerud kom veldig godt fra kampen. Han hadde lenge høyere redningsprosent enn sin portugisiske kollega. Et par av Bergeruds parader var viktige og av klasse.

Norge rykket fra noen minutter inn i 2.-omgangen ved å vinne 3-0 i en periode på bare vel 120 sekunder. Det så ut til å avgjøre kampen, men Portugal kom tilbake etter å ha ligget under med fire mål to ganger.

Norge spilte VM-finale både i 2017 og 2019, men det ble tap i begge mot vertsnasjonene Frankrike og Danmark.

Tidligere onsdag slo Sveits Island 20-18, mens Frankrike trøblet til seg 29-26 over Algerie. Det betyr at franskmennene ligger svært godt an med tanke på å spille kvartfinale. De to beste fra puljen får plass der.

Dette er resten av kampene:

Fredag: Sveits – Portugal (15.30), Island – Frankrike (18.00), Norge – Algerie (20.30).

Søndag: Algerie – Sveits (15.30), Island – Norge (18.00), Frankrike – Portugal (20.30).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer