Norsk sensasjon i Roland-Garros

Ulrikke Eikeri og japanske Eri Hozumi havnet under, men slo tilbake og vant mot Katerina Siniakova og Barbora Krejcikova i doubleturneringen i Roland-Garros.

Ulrikke Eikeri spilte godt mot sterk motstand i første runde av Roland-Garros. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Ulrikke Eikeri spilte godt mot sterk motstand i første runde av Roland-Garros. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den norsk-japanske duoen vant til slutt med sifrene 3-6, 6-2, 6-2.

Eikeri og Hozumi ble brutt to ganger i førstesettet, men slo kraftig tilbake i det påfølgende settet. Siniakova og Krejcikova greide ikke å følge opp kvaliteten fra førstesettet, og den norsk-japanske duoen utnyttet tsjekkernes formdupp.

Med to brudd på de første tre gamene utlignet Eikeri og Hozumi, og kampen måtte avgjøres i et tredjesett.

Der var Eikeri og Hozumi nok en gang sterkest. Med servebrudd i game to sikret de seg en fordel som holdt inn til seier.

– Det er kjempegøy. Vi hadde ikke forventet det. Vi spilte bra og taktisk aggressivt, men vi har et enda høyere nivå inne, sa Eikeri til Eurosport etter kampen.

Det er andre gang denne sesongen Eikeri spiller mot verdensenerne. I Australian Open i januar ble det exit mot samme motstand i første runde. Da spilte Eikeri med amerikanske Catherine Harrison.

I fjorårets utgave av Roland-Garros spilte Eikeri også med Harrison. Da ble det exit i runde to.

Eikeri fikk seg likevel en stor opptur i 2022-utgaven, hvor hun og hennes belgiske makker Joran Vliegen tok en sensasjonell 2.-plass i mixed double.

I runde to venter vinneren av oppgjøret mellom Sophie Chang / Angela Kulikov, USA og Marie Buzkova, Tsjekkia / Sara Sorribes Tormo, Spania.

(©NTB)

Mer om