Norsk selskap legger ned kontorene i Russland

Barentssekretariatet legger ned kontorene i Russland. Alle ansatte i Russland sies derfor opp.

Barentssekretariatet må legge ned driften i Russland, men kontoret i Kirkenes er fortsatt åpent. Foto: Heiko Junge / NTB
Barentssekretariatet må legge ned driften i Russland, men kontoret i Kirkenes er fortsatt åpent. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kontorene i Arkhangelsk, Murmansk og Narjan-Mar legges ned fra 1. februar neste år, opplyser Barentssekretariatet.

– Vi har en gjeng med svært dyktige kolleger på våre kontorer i Russland. Det er trist at vi har havnet i den situasjonen vi er i nå, sier daglig leder Lars Georg Fordal.

Avgjørelsen kommer som en konsekvens av de utfordringene Russlands krig mot Ukraina har skapt for samarbeidet i Barents.

– Kontorene i Russland har hatt et særlig ansvar for å følge opp samarbeidsprosjekter på russisk side, men per nå legger krigen og reaksjonene på den store begrensninger på vår aktivitet. Utfordringer med pengeoverføringer til Russland har også gjort det vanskelig å finansiere videre drift av kontorene, forklarer Fordal.

Barentssekretariatet fremmer norsk-russisk samarbeid og eies av Nordland og Troms og Finnmark. De deler ut prosjektmidler som finansieres av Utenriksdepartementet.

Kontoret i Kirkenes er fortsatt åpent for henvendelser og prosjektsøknader i tiden fremover.

Barentssekretariatet åpent kontoret i Arkhangelsk i 1996, og deretter ble kontorene i Narjan-Mar og Murmansk etablert ved årtusenskiftet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer