Havila krever tilbakebetaling av 400 millioner kroner etter at det spanske verftet Barreras kansellerte ordren på to kystruteskip. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
Havila krever tilbakebetaling av 400 millioner kroner etter at det spanske verftet Barreras kansellerte ordren på to kystruteskip. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer

Norsk rederi krever 400 millioner kroner tilbakebetalt av spansk verft

Det spanske verftet Barreras har kansellert ordren til det norske rederiet Havila på to kystruteskip. Nå krever rederiet 400 millioner kroner tilbakebetalt.

Publisert

Havila mener kanselleringen er «urettmessig» og vil nå kreve tilbake 400 millioner kroner fra det spanske verftet, ifølge Skipsrevyen.

– Vi har protestert på termineringen av kontrakten og vil kreve tilbakebetalt innbetalt egenkapital på 400 millioner kroner, sier administrerende direktør Per Sævik i Havila.

Siden august har arbeidet ved det spanske verftet stått helt stille, ifølge Sysla. Verftet har store økonomiske problemer, og 1.300 ansatte har vært permittert siden august.

De to skipene skulle konkurrere med Hurtigruten og gå mellom Bergen og Kirkenes. Etter planen skal rederiet Havila sette inn fire skip på ruten. To av skipene bygges på et verft i Tyrkia, mens to skulle bygges ved verftet Barreras i Spania.

Nå ser Havila etter alternative verft som kan bygge skipene. Arbeidet med de to skipene som bygges i Tyrkia, går etter planen, ifølge Havila.

Barreras ønsker ikke å uttale seg før saken er løst, ifølge Sysla.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.