Norsk pilotleder: Vil fly tomme SAS-fly for å hente hjem passasjerer

Pilotforeningene i SAS Pilot Group har foreslått overfor SAS å gjøre unntak fra streiken for å hente hjem strandede utenlandsreisende.

Flere er strandet etter at SAS gikk ut i streik. Foto: Sergei Grits/AP Photo
Flere er strandet etter at SAS gikk ut i streik. Foto: Sergei Grits/AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi åpner for å fly tomme fly til destinasjoner hvor det er passasjerer som ikke kommer seg hjem, sier leder Roger Klokset i SAS-flygerne i Norge til NTB.

Han bekrefter at det gjelder pilotforeningene i alle de tre skandinaviske landene. Flyene vil ikke frakte folk fra Norge, Sverige og Danmark til andre destinasjoner, sier han videre.

– Vi tar sikte på å ferdigstille avtalen i løpet av dagen, sier han.

– Vi kjenner et stort ansvar mot våre passasjerer. Vi forstår at det er uunngåelig at våre passasjerer blir rammet av en streik, men vi piloter er alltid fokusert på å oppføre oss ansvarlig med passasjersikkerhet som høyeste prioritet, sier styreleder Martin Lindgren i SAS Pilot Group i en pressemelding.

Unntaket vil gjelde for en rekke charterdestinasjoner der det ikke er andre muligheter for komme seg hjem, heter i det i pressemeldingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer