Norsk medisin kan være effektiv mot alvorlig coronasykdom

Det norske legemiddelselskapet Bergenbio viser i en studie at en norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig coronasykdom.

Illustrasjon: Shutterstock/NTB
Illustrasjon: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Studien viser at medisinen har potensial til å øke andelen som overlever uten å trenge respiratorbehandling, for mer enn 50 prosent av covid-19-pasientene som er innlagt på sykehus, skriver de i en pressemelding.

Det er legemiddelet bemcentinib som har blitt brukt i studien. Det er egentlig utviklet for kreftbehandling, men brukt på coronapasienter fordi legemiddelet har en egenskap som kan bygge cellens motstandskraft og dermed være effektiv mot flere sykdommer.

– I en undergruppe med økt alvorlighetsgrad ble overlevelse uten bruk av respirator observert hos 90 prosent av pasienter behandlet med bemcentinib mot 72 prosent hos pasienter som fikk standard behandling. Overlevelse var numerisk høyere hos pasienter behandlet med bemcentinib, skriver de videre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer