Norsk lovforslag vekker oppsikt i utlandet

- Norge ønsker å se mindre til noen av de fattigste menneskene.

(upublisert) Opprettet

Regjeringens forslag om å innføre et nasjonalt tiggeforbud som også rammer tiggernes hjelpere, vekker oppsikt langt utenfor Norges grenser.

Fra Armenia til USA har nettaviser fanget opp nyheten om lovforslaget som nå er ute på høring.

Blant dem som omtaler saken, er store internasjonale medier som Al Jazeera og de britiske avisene The Telegraph, Daily Mail og The Independent.

The Telegraph framholder at lovforslaget ikke bare vil ramme tiggere, men også folk som hjelper dem.

«Alle som tilbyr en hjemløs person en kaffekopp eller en sandwich på Norges gater, kan snart risikere mellom seks måneder og et år i fengsel», skriver avisa.

Debatten om et nasjonalt tiggeforbud her i landet har også tidligere blitt omtalt i internasjonale medier.

Blant andre har en av verdens mest innflytelsesrike aviser, Financial Times, stilt spørsmål om Norges hjerterom, ifølge Aftenposten. I en artikkel heter det at «Norge, ett av verdens rikeste land, ønsker å se mindre til noen av de fattigste menneskene».

I fjor sommer ble forbudet også omtalt i The Huffington Post. «Verdens rikeste land vil forby tigging», var overskriften hos den amerikanske nettavisa. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.