Norsk håndballnedtur i OL: Tyskland vant 28-23

De norske håndballgutta lever svært farlig i OL etter 23-28-tapet mot Tyskland. Sander Sagosen og de andre trøblet stort sett hele veien og skuffet stort.

Norges Sander Sagosen og trener Christian Berge under OL-kampen i håndball mot Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Norges Sander Sagosen og trener Christian Berge under OL-kampen i håndball mot Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge var oppe på 21-22, og da var tyskerne presset etter å ha hatt en klar ledelse like før. Men mot slutten klarte ikke Norge å komme seg à jour.

Alle bomskuddene ødela kvelden.

– Vi skyter oss selv i foten. Det har vi gjort noen ganger her. Vi er ikke gode nok foran mål, sa Christian O'Sullivan til NTB etter kampen.

– Vi ble tatt på uttellingen. Vi hadde mange fine sjanser, men sliter med å få ballen i mål, sa Sagosen til NTB.

Han scoret på sju av 15 skudd.

Nederlaget gjør at veien videre i turneringen trolig blir vrien for de norske gutta. Norge spiller mot gruppetoppen Frankrike søndag. Franskmennene har imponert i OL og sikret gruppeseieren da de lekte seg med Spania fredag. Spanjolene slo de norske gutta tidligere i turneringen.

Havner Norge på fjerdeplass, blir det sannsynligvis kvartfinale mot regjerende OL- og verdensmester Danmark.

Det er også risiko for at det ender med femteplass for Norge, og i så fall er OL over allerede søndag.

– Vi får ikke den starten vi håpet på. Vi blir liggende bak hele kampen. Det er tungt både fysisk og mentalt. Det tror jeg ble avgjørende, sa veteranen Bjarte Myrhol (39) til NTB.

Lav uttelling

Norge slet tungt i store deler av førsteomgangen og lå under med fem mål flere ganger. Sander Sagosen ble tatt hardt av tyskerne og slet med avslutningene. Han traff bare på to av sju skudd før pause.

Tysklands keeper Andreas Wolff spilte strålende det første kvarteret og hadde snaut 70 i redningsprosent etter 15 minutter.

Det ble marginalt bedre i angrep i andreomgangen for Norge, men endte i en ny kveld i en publikumstom Yoyogi-arena der avslutningene kostet dyrt.

En uttelling på rundt 50 prosent gjør at det er vrient å vinne kampen mot en såpass god motstander som Tyskland.

Det tyske keeperparet klarte seg klart bedre enn det norske. Og Johannes Bitter reddet og reddet mot slutten av kampen.

Dansk fordel

I den andre gruppen tyder det meste på at Danmark topper til slutt. Danskene har vunnet alle sine fire kamper hittil, sett sterke ut og møter Sverige i siste runde.

Egypt ligger best av til å ta andreplassen. Sverige må slå Danmark klart for å kunne vinne gruppen, men svensk tredjeplass virker som det mest sannsynlige.

Oppsettet for kvartfinalene er at puljevinnerne møter firerlaget fra den andre gruppen, toer mot treer og så videre.

Ved poenglikhet i gruppespillet teller innbyrdes oppgjør for å skille lagene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer