Norsk goudaost blir til cheddar før den havner på Big Mac

Burgerkjeden McDonald's kjøper inn norske osteprodukter, sender dem til Tyskland for bearbeiding, før de kommer tilbake til Norge med nytt navn.

Norske McDonald'sburgere inneholder ost som har gått fra gouda til cheddar. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norske McDonald'sburgere inneholder ost som har gått fra gouda til cheddar. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det gjelder cheddar og emmentaler. Meieriråvaren kjøper vi av Synnøve Finden. Den blir sendt til Tyskland for bearbeiding før den kommer i retur til Norge. Det er norsk goudaost som blir til cheddar og emmentaler, sier kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonald’s Norge til Nationen.

Til sammen dreier det seg om kvoter for 2.500 tonn meieriprodukter. Melk, is og milkshake produseres og bearbeides helt og holdent i Norge.

– Årsaken til denne praksisen er igjen kvalitetskravene. Vi har strenge krav til både smak, smelteevne og størrelse som vi ikke har klart å få produsert i Norge. Vi har strenge kvalitetsstandarder vi må følge, sier Skagestad.

Hun vil ikke opplyse hvordan goudaost kan bli til cheddar og emmentaler, ettersom det er konkurransesensitive opplysninger. Cheddar er opprinnelig en engelsk ost, mens emmentaler, også kjent som sveitserost, kommer fra Emmedalen i Sveits.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer