Kypros:

Norsk feriefavoritt åpner for fullvaksinerte

Fullvaksinerte fra en lang rekke land både i og utenfor EU, inkludert Norge, kan nå besøke Kypros uten testing og karantene. Men forsikringen kan være ugyldig.

Fra mandag får fullvaksinerte fra en rekke land unntak fra innreiserestriksjonene på Kypros. Her fra Ayia Napa. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Fra mandag får fullvaksinerte fra en rekke land unntak fra innreiserestriksjonene på Kypros. Her fra Ayia Napa. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Unntaket fra innreiserestriksjonene gjelder for personer som har fått alle nødvendige doser av en EU-godkjent vaksine eller av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser landets turismedepartement.

De som har fått Janssen-vaksinen må vente 14 dager før de kan reise til Kypros; for de andre vaksinene er det åpent for innreise samme dag som man har fått siste dose.

Reiseråd og forsikring

Men selv om vaksinerte nordmenn slipper karantene på Kypros, er det ikke noe karantenefritak når man kommer hjem igjen.

Utenriksdepartementets generelle råd om å unngå alle unødvendige reiser gjelder fortsatt, også for Kypros. Mandag ble rådet forlenget fram til 25. mai, og det kan forlenges ytterligere.

Rådet fra norske myndigheter innebærer også at reiseforsikringen ikke gjelder, opplyser If til NTB.

– Å reise uten forsikring kan bli skjebnesvangert. Vi har eksempler på nordmenn som har blitt syke eller skadd i utlandet og endt opp med millionregninger for behandling og hjemtransport, advarer forsikringsselskapets kommunikasjonssjef Andreas Handeland.

Coronapass kreves flere steder

Før avreise til Kypros, må reisende laste opp dokumentasjon på at de er vaksinert når de registrerer seg. Myndighetene kan ta stikkprøver av dem som kommer til landet, enten de er vaksinert eller ei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer