Bioingeniør Hassan Alhassani venter på en ny coronatest fra en av de ansatte ved Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Bioingeniør Hassan Alhassani venter på en ny coronatest fra en av de ansatte ved Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Norsk corona­studie: Ett symptom skiller seg ut

To av tre med covid-19 opplevde endring i smak- og luktesans, viser en ny norsk coronastudie.

Publisert

Over 140.000 norske deltakere har så langt svart på studien. Deltakerne har blant annet svart på symptomer de har kjent på de siste tre ukene – og her skiller endring i smak- og luktesans seg ut, skriver Bergens Tidende.

70 prosent av de med positiv coronatest rapporterte om endret smak- og luktesans. Under 10 prosent av de med negativ test opplevde det samme.

– Vi visste at endret smak- og luktesans er et symptom på coronavirus, men vi ble overrasket over hvor stort utslag det hadde, sier lege Arne Søraas, som også leder studien ved Oslo universitetssykehus.

Også det å være slapp og føle seg sliten er et symptom som går igjen. Hele 85 prosent av de coronasmittede rapporterte om dette, mot 48 prosent av de med negativ test.

– Mange forteller at slappheten varer i flere uker. Det viser at koronavirus ikke er noen spøk, sier Søraas.

198.362 nordmenn er testet for coronaviruset i Norge, men bare 8.240 personer, cirka 1,5 prosent, har testet positivt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.