Norsk ambassadepersonell flyttet fra Kyiv til Lviv

Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en melding torsdag morgen. Norge har fra før justert bemanningen på ambassaden som følge av sikkerhetssituasjonen.

Kirkenes 20220223. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap)under Kirkeneskonferansen 2022 på Thon Hotel i Kirkenes.Foto: Annika Byrde / NTB
Kirkenes 20220223. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap)under Kirkeneskonferansen 2022 på Thon Hotel i Kirkenes.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ambassaden vil operere fra Lviv, men har svært begrenset kapasitet til å bistå norske borgere i Ukraina, sier Huitfeldt.

Ambassaden er ikke åpen for publikum, men er tilgjengelig på telefon og epost. Det vil inntil videre ikke være mulig å søke om norsk visum eller oppholdstillatelse fra Ukraina.

Utenriksdepartementet har siden 11. februar frarådet alle reiser til Ukraina.

– Jeg oppfordrer alle norske borgere som fremdeles er i Ukraina, til å forlate landet. Vi har vært i kontakt med de som har registrert seg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar for å minne om reiserådet, sier Huitfeldt.

Utenriksdepartementet oppfordrer alle som har forlatt Ukraina, til å oppdatere reiseregistreringen sin.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer