Norsk ambassadepersonell flyttet fra Kyiv til Lviv

Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en melding torsdag morgen. Norge har fra før justert bemanningen på ambassaden som følge av sikkerhetssituasjonen.

Kirkenes 20220223. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap)under Kirkeneskonferansen 2022 på Thon Hotel i Kirkenes.Foto: Annika Byrde / NTB
Kirkenes 20220223. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap)under Kirkeneskonferansen 2022 på Thon Hotel i Kirkenes.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ambassaden vil operere fra Lviv, men har svært begrenset kapasitet til å bistå norske borgere i Ukraina, sier Huitfeldt.

Ambassaden er ikke åpen for publikum, men er tilgjengelig på telefon og epost. Det vil inntil videre ikke være mulig å søke om norsk visum eller oppholdstillatelse fra Ukraina.

Utenriksdepartementet har siden 11. februar frarådet alle reiser til Ukraina.

– Jeg oppfordrer alle norske borgere som fremdeles er i Ukraina, til å forlate landet. Vi har vært i kontakt med de som har registrert seg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar for å minne om reiserådet, sier Huitfeldt.

Utenriksdepartementet oppfordrer alle som har forlatt Ukraina, til å oppdatere reiseregistreringen sin.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer