Norsk 28-åring på prestisjetung liste

Norsk-afghanske Pamir Ehsas er på magasinet Forbes liste over 30 personer under 30 år som har høy sosial innflytelse. – En utrolig ære, sier Ehsas.

Advokatfullmektig Pamir Ehsas er Forbes europeiske «30 under 30»- liste for sosial innflytelse. Foto: Privat / NTB
Advokatfullmektig Pamir Ehsas er Forbes europeiske «30 under 30»- liste for sosial innflytelse. Foto: Privat / NTB Vis mer
Publisert

– Å bli anerkjent av Forbes og oppført blant samfunnsdrivere som Malala og Mark Zuckerberg er en utrolig ære og en påminnelse om at vår innsats og prestasjoner har et potensial til å påvirke verden. Utnevnelsen er en inspirasjon til å fortsette å jobbe hardt og bidra til positive endringer i samfunnet vårt, sier Pamir Ehsas til NTB.

Den norsk-afghanske 28-åringen er grunnlegger og leder av Brighter Tomorrow, som utdanner i Afghanistan gjennom en e-læringsplattform. Per i dag når løsningen deres 800 barn i året, og de har mål om å nå 10.000 barn de neste fem årene.

Caroline Nitter forteller hvorfor hun har gått så mye med solbriller den siste tiden. Reporter: Jenny Aas. Video: Nora Skavhaug/Rød Løper, «Kontoret»/YouTube, «Ex and the City»/discovery+, Instagram/@carolinenitter. Vis mer

Magasinet Forbes har nå tatt med Pamir Ehsas med på årets europeiske «30 under 30»-liste i kategorien «social impact», eller sosial innflytelse. Der viser de til jobben han har gjort gjennom Brighter Tomorrow for å sikre utdanning til barn og unge i Afghanistan.

I fjor ble den tidligere Skam-skuespilleren Iman Meskini tatt med på listen.

Nylig ble Ehsas også valgt ut til å være del av Barack Obamas lederskapsprogram, hvor Obamas stiftelse velger unge ledere som har utmerket seg.

Pamir Ehsas jobber også som advokatfullmektig i advokatfirmaet Brækhus. Han tror kåringen kan bidra til å åpne dører for ham og Brighter Tomorrow-prosjektet.

– Jeg har blitt satt inn i en portal med alle tidligere Forbes 30 under 30-ledere. Å ha mulighet til å kunne kontakte alle fra Mark Zuckerberg til Malala Yousufzai vil gi en unik læringsmulighet til rollen min som IT-advokat i Brækhus og sosial entreprenør i Brighter Tomorrow, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer