Normenn handlet julegaver for 92 milliarder

Til sammen handlet nordmenn julegaver til en samlet verdi av 92 milliarder kroner i år. Det er en nedgang på 1,5 prosent sammenlignet med i fjor.

Nordmenn handlet julegaver for rundt 92 milliarder kroner i desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Nordmenn handlet julegaver for rundt 92 milliarder kroner i desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nordmenn handlet julegaver for rundt 92 milliarder kroner i desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Nordmenn handlet julegaver for rundt 92 milliarder kroner i desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Den travleste handelsdagen var 22. desember. Da ble det handlet varer for over 3,3 milliarder kroner, viser tall fra Bank Axept.

Gaver i kategorien sport og klær har gått ned med 9 prosent fra i fjor, mens elektronikkhandelen har gått ned med 2 prosent.

Parfymeri er bransjen som har hatt mest vekst, med en økning på hele 30 prosent.

Nordmenn har tilsynelatende blitt flinkere til å handle tidligere. I fjor handlet vi nemlig for 2,8 milliarder kroner på lille julaften, mens vi handlet for 2,3 milliarder kroner den samme dagen i år.