Norges Røde Kors sender nødhjelpsfly til Syria

Et fly med 14.000 kilo nødhjelpsutstyr fra Røde Kors tok onsdag morgen av fra Oslo lufthavn. Flyet skal til Syria for å styrke innsatsen for jordskjelvofrene.

Norges Røde Kors' beredskapsleder Jørgen Haldorsen (t.v.) var i Syria forrige uke for følge opp organisasjonens innsats i de jordskjelvrammede områdene. Foto: Olav A. Saltbones / Norges Røde Kors / NTB
Norges Røde Kors' beredskapsleder Jørgen Haldorsen (t.v.) var i Syria forrige uke for følge opp organisasjonens innsats i de jordskjelvrammede områdene. Foto: Olav A. Saltbones / Norges Røde Kors / NTB Vis mer
Publisert

Norges Røde Kors sender store telt med ovner, vannpumper, vannrenseutstyr og annen nødhjelp som Syria Røde Halvmåne trenger for å hjelpe jordskjelvofre, skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Vi har sett store behov for å få bedre husly, tilgang på vann og varme i kulda. Mange av de som har vært rammet av krig og krise, har nå også blitt hardt rammet av jordskjelvet, sier Jørgen Haldorsen, leder for internasjonale programmer og beredskap i Norges Røde Kors.

Tidligere i februar ble Tyrkia og Syria rammet av kraftige jordskjelv. Hittil har flere enn 45.000 mennesker har mistet livet, og hundretusenvis har mistet hjemmene sine.

(©NTB)

Mer om