Norges fotballherrer møter Danmark og Hareide før EM

Åge Hareides Danmark får besøk av Norge til A-landskamp 1. juni. Det kan bli starten på EM-oppkjøringen for begge lag.

Publisert

Mesterskapet er spredt over hele Europa, men Danmark spiller sine tre gruppekamper på hjemmebane i København.

Norge kan kvalifisere seg til EM med seier over Serbia, for deretter å beseire Skottland eller Israel. Oppgjørene spilles i Oslo i mars og inngår i UEFAs nasjonsliga.

Danmark-kampen spilles mandag 1. juni, som er 2. pinsedag. Den spilles i Danmark, men det er foreløpig ikke klart hvor.

– Det mangler noen detaljer rundt arena, men det blir uansett en interessant kamp mellom to naboer, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt i en kommentar til NTBs opplysninger om den interessante Norden-duellen.

Det er også klart at Norge spiller hjemme på Ullevaal mot Slovakia 6. juni. Det kan bli den siste testen før EM.

Tilbake

Hareide var norsk landslagstrener i nesten fem år. Han ga seg i desember 2008 uten å få Norge til et sluttspill. Han var nær et par ganger.

Norge har ikke spilt A-landskamp mot danskene på en god stund. Det forrige møtet ble spilt i 2013 og endte med norsk 1-2-tap.

Hareide overtok Danmark i 2016. Han ledet laget til VM i 2018, men har fått beskjed om at han ikke beholder jobben lenger enn gjennom EM senere i år. Dette gjelder uansett hva som skjer i europamesterskapet.

Danmark har ikke tapt i ordinær tid på sine 33 siste kamper.

Dersom Norge kommer til EM, venter kamper mot Tsjekkia, England og Kroatia i gruppespillet. Den første spilles i så fall 15. juni Glasgow.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.