Norges Eurovision-artist perfeksjonerer detaljene

Alessandra Mele er fornøyd med prøvene på Eurovision-scenen i Liverpool. Søndag er hun klar for å gå først på ut blant artistene under åpningsseremonien.

En del av NRK-temaet i Liverpool. Fra venstre Ola Samuelsen, Christiane Bergesen, Mattias Carlsson, Rebekka Norvik, Marte Stokstad, Alessandra Mele, Stig Karlsen, Hege Nesset og Reno Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB
En del av NRK-temaet i Liverpool. Fra venstre Ola Samuelsen, Christiane Bergesen, Mattias Carlsson, Rebekka Norvik, Marte Stokstad, Alessandra Mele, Stig Karlsen, Hege Nesset og Reno Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

NTB møter Mele og en stor del av den norske delegasjonen på hotellet lørdag ettermiddag.

– Dagene har vært fulle av liv og glede, oppsummerer artisten om tiden så langt i Liverpool.

– Jeg synes byen er kjempefin. Jeg liker gatene veldig godt. Jeg har ikke fått sett så mye av byen, for jeg har ikke hatt tid. Men jeg koser meg og har det kjempefint med temaet mitt, fortsetter hun.

Generalprøver fra mandag

Den norske deltakeren har sammen med dansere og korister hatt to runder med prøver på scenen. Allerede mandag er første og andre generalprøve, deretter følger tredje generalprøve og semifinale tirsdag.

– Det har gått bra. Teamet er kjempebra. Så jeg føler meg trygg og glad, forteller den norsk-italienske sangeren.

Scenen i Liverpool er betydelig større enn hva artistene sto på i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Så Mele og danserne har brukt tid på å tilpasse framføringen til det større formatet.

– Den er veldig mektig og perfekt for Eurovision, sier hun om scenen.

Detaljer og teknikk

Nå gjenstår det å perfeksjonene de små detaljene og teknikken, sier artisten.

– Når man kommer på scenen får man så mye energi. Men man skal også kunne bruke det som en bra ting og ikke få overtenning – for det er ikke bra, sier hun.

Norges Eurovision-håp Alessandra Mele har hatt intense dager med øving i Liverpool. Foto: Heiko Junge / NTB
Norges Eurovision-håp Alessandra Mele har hatt intense dager med øving i Liverpool. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Norge er først ut på under den offisielle Eurovision-åpningen søndag ettermiddag. Da kommer artistene på en løper som ikke er rød, men turkis, som er fargen til en av arrangementets hovedsponsorer.

Storbritannia arrangerer

Storbritannia er årets vertsland for Eurovision Song Contest, med Ukraina som medarrangør.

Ukrainske Kalush Orchestra tok en suveren seier i fjorårets konkurranse i Torino, men den russiske invasjonen av landet har gjort at Den europeiske kringkastingsunion (EBU) valgte Storbritannia som sted for årets konkurranse.

Norge og Alessandra Mele med låten «Queen of Kings» ligger høyt oppe på spilleskapenes liste over mulige vinnere, men det er fortsatt Sverige og Loreen som er favoritt. Begge er i første semifinale tirsdag.

Finalen er lørdag 13. mai.

(©NTB)

Mer om